Hoe til ik een gevallen Goldwing?

De meeste bestuurders van een GoldWing hebben een gerechtigde vraag: "Hoe ter wereld til ik alleen dit MONSTER van de grond, als het op z’n kant ligt?”
Ik zou mijn Wing liever nooit op zijn kant zien liggen, maar tenslotte - het gebeurt een keer.
Ik toon het hier hoe het mogelijk is, om in je ééntje een GoldWing weer op z’n bandjes te krijgen.
Momenteel is de GoldWing de zwaarste motorfiets op de markt, die toch gemiddeld een 400kg op de weegschaal zet.

Foto1: (Onjuiste manier) Zelfs Arnold Schwarzenegger kan een zware motorfiets op deze manier niet optillen. Het is een volledig natuurlijk menselijk gedrag om het op een dergelijke manier te proberen, alsof men op zijn motorfiets zit. Maar nee, zo lukt het niet. Zelfs een lichte motorfiets til je op deze manier NIET op!

Foto2: (Juiste manier) De eerste handeling is om het voorwiel zo ver mogelijk van je af te draaien, zodat je het stuur met beide handen ruggelings naar de motor staand, kan beetpakken. Op deze manier kan je de hefkracht van je benen en rug gebruiken.
Om te voorkomen dat je, of de Wing, uitglijd, vergewis je je ervan dat de ondergrond niet glad en/of drassig is. Om te voorkomen dat de motor ‘wegrijd’ kan je deze het beste voor het optillen in de achteruit versnelling zetten.

Foto3: Als je de Wing weer op de juiste hoogte hebt getild, druk je met de linkervoet de zijstandaard naar beneden en laat je de Wing hier op rusten. Als de motor op zijn andere zijkant ligt, doe voordat je gaat tillen eerst de zijstandaard uit.

LET OP: Als er in de omgeving mensen zijn en die schieten je te hulp met het optillen van de Wing, zorg er dan voor dat deze hulpvaardige handen niet de kunststof delen van je Wing aftrekken, maar laat hen aan de vaste stevige delen mee tillen.

Bron: Ergens van internet